True

HOITO-OPAS

Verhoiltujen kalusteiden hoitoValitessasi sohvan tai nojatuolin verhoilua, kiinnitä huomiota materiaalin pestävyyteen.

Näin hoidat verhoiltuja kalusteita


Valitessasi sohvan tai nojatuolin verhoilua, kiinnitä huomiota materiaalin pestävyyteen. Esimerkiksi pikkulapsiperheissä vesipestävyys on usein valttia. Sohvatyynyille taas pöyhiminen ja ravistelu tekevät aina hyvää.Kangasverhoillut kalusteet

Säännöllisesti: imuroi ja ravistele
Kangasverhoiltujen kalusteiden yleispuhdistus hoituu imuroimalla käyttäen tekstiilisuulaketta ja pienintä imutehoa. Näin saat poistettua pölyn, muruset ja muut pienet likahiukkaset, eivätkä ne pääse pinttymään liaksi ja heikentämään verhoilutekstiiliä. Oikaise samalla kankaan poimut ja rypyt. Lisäksi pehmusteita on hyvä ravistella ja pöyhiä säännöllisesti.

Silloin tällöin: pese ohjeen mukaan tai vie pesulaan
Kun on perusteellisemman pesun aika, tarkista kankaan pesuohjeista, millaista pesua verhoilu kestää. Toiset kankaat ovat vesipestäviä, toiset eivät. Noudata pesuohjeita, ja jos sohvassa on irrotettava verhoilu, vie se pesulaan.

Tahranpoisto: käsittele lika heti
Jos kankaalle kaatuu nestettä, imeytä se kuivalla liinalla – mutta älä hankaa. Mahdolliset tahrat voi poistaa pyyhkimällä kostealla liinalla tahran reunoilta kohti keskustaa: näin et levitä tahraa entisestään. Käytä tarvittaessa tekstiileille tarkoitettua puhdistusainetta, esimerkiksi TextileMaster Fabric Cleaneriä tai Guardian Textile Cleaneriä. Muista käyttää vain vaaleaa, puhdasta liinaa,
jotta liina ei tahraa kalustetta.


Heaven-sohvassa on irroitettava päällinen
Kuva: Boknäsin Heaven-sohvan verhoiluun voi valita ylellistä pellavaa. Sohvassa on irrotettavat päälliset.

Nahkaverhoillut kalusteet
Säännöllisesti: pyyhi, mutta varo naarmuja
Nahkakalusteiden yleispuhdistukseen riittää pyyhkiminen nihkeällä liinalla. Imurointia ei suositella, koska suulake saattaa naarmuttaa nahan pintaa. Nahkaverhoilut eivät myöskään kestä vesi- tai kuivapesua.

Silloin tällöin: muista suoja-aineet
Nahkakalusteet on hyvä käsitellä puhdistus- ja suoja-aineella ainakin 2–4 kertaa vuodessa. Jos kaluste on ahkerassa käytössä, suojakäsittely kannattaa tehdä useamminkin. On huomattavasti helpompi ennaltaehkäistä nahkavaurioiden syntymistä kuin korjata niitä. Eri nahkalaaduille on omat hoitoaineensa. Kun ostat nahkaverhoiltua kalustetta, kysy samalla myyjältä, mikä hoitoaine sille sopii. Esimerkiksi Boknäsilla myytävät Guardianin ja Leather Masterin tuotteet ovat laadukkaita.

Tahranpoisto: poista nestetahrat heti
Jos nahkakalusteelle läikkyy nestettä, imeytä se liinalla mahdollisimman nopeasti, mutta vältä hankaamista. Muutkin tahrat kannattaa poistaa tuoreeltaan. Pyyhi tahran reunoilta kohti keskustaa. Käytä tarvittaessa puhdistusainetta, esimerkiksi vaalealle nahalle on omansa. Vältä kastelemasta nahkaa enemmän kuin on välttämätöntä ja kuivaa huolellisesti. Kun pinta on kuiva, käsittele nahka lopuksi hoitoaineella.

Höyhenpehmusteet
Säännöllisesti: pöyhi ja ravistele
Jotta höyhentäytteiset pehmusteet pysyvät muhkeina, ilmavina ja pehmeinä, ne vaativat säännöllistä pöyhimistä, ravistelua ja alkuperäiseen muotoonsa muokkaamista. Tämä kannattaa tehdä esimerkiksi viikoittain tai tarvittaessa.

Silloin tällöin: huolla imuroimalla
Höyhenpehmusteiden sisälle on ommeltu pussi, joka auttaa pitämään höyhenet pehmusteen sisällä. Silti aina välillä höyheniä pääsee työntymään kankaan läpi. Nämä irtohöyhenet voi poistaa harjaamalla tai imuroimalla.


Kaipaatko lisätietoa?

Autamme mielellämme, ota yhteyttä myymälään!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.